Sliedrecht24: Bijna twintig medailles voor zwemselectie Door Water Fit

De medaillewinnaars van Door Water Fit. (Foto Dennis Bor / DWF)

Bron: Sliedrecht24

GORINCHEM / SLIEDRECHT – Voor de zwemselectie van Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) stond er zaterdag 16 november 2019 een vriendschappelijke wedstrijd in de vierkamp op het programma. In het Caribabad in Gorinchem wisten de zwemmers van DWF zichzelf rijkelijk te belonen door met maar liefst achttien medailles en twaalf persoonlijke records (PR’s) terug naar Sliedrecht te reizen.

Met een, door veel afzeggingen, kleine groep zwemmers (15 zwemmers) reisden de zwemmers van DWF naar Gorinchem voor het eerste deel van een vriendschappelijke Vierkamp. Joelle Paans wist op haar verjaardag haarzelf een verjaardagscadeau te geven. Op de 50 meter vlinderslag lukte het haar om voor het eerst in haar carrière onder de 40 seconden te duiken (39.82). Daarnaast wist zij op de 200 meter wisselslag een PR te zwemmen van precies 6 seconden te zwemmen. Deze prestaties waren tevens goed voor goud op de 50 meter vlinderslag en zilver op de 200 meter wisselslag. Op deze 2 afstanden was het stuivertje wisselen met teamgenootje Kim Hogendoorn (in dezelfde leeftijdsklasse uitkomend). Kim werd 2e op de 50 meter vlinderslag en 1e op de 200 meter wisselslag. Ook Kim legde de 50 meter vlinderslag af in een persoonlijk record. Met 40.43 wist zij haar oude PR met iets minder als een seconde te verbeteren. Liz Bijkerk wist tevens 2 PR’s te verbeteren. Op de 100 meter rugcrawl wist zij haar PR met ruim 1 seconde te verbeteren. Op de 50 meter vlinderslag wist zij iedereen, inclusief zichzelf, te verbazen door haar oude PR met bijna 5 seconden te verbeteren. Dit bleek uiteindelijk ook nog eens goed voor een zilveren plak.

Tweede deel
Ook Bob Hogendoorn mocht terugkijken op een geslaagde dag. S ’ochtends zwom Bob in Den Haag bij de regiokampioenschappen de 50 meter vrije slag (net geen PR) in 25.94, wat goed was voor een 30e plaats in de categorie Heren in de regio west. S ‘middags zwom Bob in Gorinchem en zijn keus om zowel in de ochtend, als in de middag uit te komen bleek niet voor niets. Op de 100 meter vrije slag wist Bob zijn PR te verbeteren met 4 honderdste (58.05). Daarnaast mocht hij op beide afstanden goud ophalen. Naast bovengenoemde prestaties waren er medailles voor Silas van Bekkum (2x 3e), Puck Hogendoorn (1e en 2e), Vera van Houwelingen (2x 3e), Kenji Bor (2e), Lisa Nederveen (1e en 2e) en Sanne Nederveen (1e en 2e). Er waren PR’s voor Silas van Bekkum (1x), Puck Hogendoorn (1x), Vera van Houwelingen (1x), Thijs Militie (1x), Kenji Bor (1x), en Delvin Oosterbaan (1x). De eerstvolgende wedstrijd van de zwemselectie van DWF is zaterdag 24 november. In Sliedrecht is dan om 13.30 uur het tweede deel van deze vriendschappelijke vierkamp. Sliedrecht24 is mediapartner van DWF. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *