Sliedrecht24: Zwemmers DWF blijven zichzelf verbeteren en sluiten eerste seizoenshelft goed af

Bron: Sliedrecht24

SLIEDRECHT – Voor de zwemselectie van Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) stond zaterdag 23 november 2019 de laatste officiële wedstrijd van 2019 op het programma. In bronbad De Lockhorst werd het tweede deel van een vriendschappelijke vierkamp gezwommen en de zwemmers van DWF lieten wederom zien nog niet uitgeleerd te zijn. In totaal werden er zeventien persoonlijke records (PR’s) verbeterd en mocht er tevens zeventien keer eremetaal worden opgehaald.

Zwemster Liz Bijkerk vlak voor één van haar starts. Ze zag haar trainingsarbeid van de afgelopen weken flink beloond worden. Met twee individuele starts en één start als startzwemmer in de estafette, wist zij op alle drie deze afstanden een PR te zwemmen. (Foto Dennis Bor / DWF)

De meest opvallende van de drie starts was voor Liz Bijkerk de 200 meter vrije slag. Op deze afstand wist zij ruim zeven seconden van haar oude PR af te zwemmen, wat ook nog eens goed was voor een tweede plaats. Ook op de 100 meter vrije slag in de estafette was Liz op dreef. Daar wist zij haar PR met drie seconden te verbeteren.

Oude PR aan flarden
Voor Joëlle Paans lijkt het haast geen uitzondering meer dat zij één of meer PR’s per wedstrijd zwemt. Zij wist namelijk dit seizoen bij alle wedstrijden waar ze aan deelgenomen heeft minimaal één PR te zwemmen. Ook zaterdag was het weer twee keer raak voor Joëlle. Op de 200 meter vrije slag wist zij haar oude PR zelfs met elf seconden te verbeteren. Beide starts waren voor Joelle ook nog eens goed voor een bronzen medaille.

Flinke verbetering
Ook Sharon Voorsluijs en Sofie van Vliet wisten twee PR’s te zwemmen. Waarbij hun verbetering van ruim tien seconden (Sharon) en ruim dertien seconden (Sofie) op de 200 vrij in het oog sprong. Voor Kenji Bor was er tevens een flinke verbetering. Op de 100 meter wisselslag wist hij zijn oude tijd met maar liefst 16 seconden te verbeteren, wat hem ook verrassend het zilver opleverde.

Nederveen-familie
Naast bovengenoemde prestaties waren er PR’s voor Silas van Bekkum, Bob Hogendoorn, Kim Hogendoorn, Vera van Houwelingen, Thijs Militie, Lisa Nederveen en Delvin Oosterbaan (allen 1). Daarnaast waren er medailles voor Silas van Bekkum (3e), Bob Hogendoorn (2x 1e), Kim Hogendoorn (1e en 2e), Vera van Houwelingen (2e), Thijs Militie (3e), Lisa Nederveen (2x 1e), Delvin Oosterbaan (1e en 2e), Sanne Nederveen (2e) en Jan Willem Nederveen (2e).

Volgend jaar weer
De zwemselectie van DWF heeft nu ruim een maand om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. De eerstvolgende wedstrijd is zatedag 11 januari 2020. In bronbad De Lockhorst wordt dan het derde deel van de Nationale Zwemcompetitie gezwommen. Sliedrecht24 is mediapartner van DWF. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *