Sliedrecht24: Selectie DWF behoudt topklassering in Nationale Zwemcompetitie

Bron: Sliedrecht24

SLIEDRECHT – Voor de selectie van Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) stond zaterdag 11 januari 2020 de eerste wedstrijd van 2020 op het programma. In Bronbad de Lockhorst stonden de zwemmers aan de start voor het 3e deel van de Nationale Zwemcompetitie. Na 2 wedstrijden in deze competitie stond de zwemselectie van DWF op een 2e plaats en deze plaats hebben zij vast weten te houden. De nummer één liep verder uit op DWF, maar de nummer 3 kwam amper dichterbij (slechts één seconde).


De zwemmers lieten zich van hun beste kant zien en daardoor werden in totaal 21 persoonlijke records (PR’s) verbeterd en mocht ook nog eens 10 keer eremetaal opgehaald worden.

De prestaties van Silas van Bekkum zitten dit seizoen in een opwaartse stroom. Hij had eerder dit seizoen al 4 PR’s verzameld, maar wist hier afgelopen zaterdag 3 PR’s aan toe te voegen. Zowel op de 100 meter vrije slag, als op de 100 meter schoolslag wist hij zijn oude tijd met ruim 2 seconden te verbeteren. Daarnaast wist hij zijn tijd op de 50 meter vlinderslag te verbeteren met een halve seconde. Ook Jan Willem Nederveen liet zien dat je nooit te oud bent om jezelf te verbeteren. Hij wist zichzelf op de 50 meter vlinderslag te verbeteren en een nieuw PR neer te zetten. Liz Bijkerk blijft ook stappen maken. Op de 50 meter vrije slag en de 50 meter schoolslag wist zij een kleine tijdsverbetering te noteren. Op de 100 meter schoolslag pakte zij pas echt uit. Hier wist zij haar oude tijd met ruim 8 seconden te verbeteren. 

Debutanten
Aan de kant van DWF stonden er ook 2 debutantes aan de badrand. Faye van Es (10 jaar oud) en Ava Kloens (9 jaar oud) stonden al een tijdje te trappelen om hun eerste wedstrijd te mogen zwemmen en stonden zaterdag 11 januari dan ook aan de start van hun eerste zwemwedstrijd ooit. Beide dames wisten hun trainers trots te maken door mooie tijden te zwemmen op de 50 meter vrije slag en de 25 meter vlinderslag. 

Overige prestaties
Naast bovengenoemde prestaties waren er PR’s voor Amy Ambachtsheer (1x), Dena Ambachtsheer (2x), Bob Hogendoorn (1x), Vera van Houwelingen (2x), Thijs Militie (1x), Lisa Nederveen (1x), Joelle Paans (1x), Jelle van Tuijl (1x), Sharen Voorsluijs (1x), Kenji Bor (1x), Frederique Vink (1x) en Chantal Voorsluijs (1x). Er waren daarnaast medailles voor Bob Hogendoorn (2x 2e), Vera van Houwelingen (2x 3e), Thijs Militie (3e), Lisa Nederveen (2e), Sanne Nederveen (3e), Kenji Bor (2x 2e) en Frederique Vink (2e).

Eerstvolgende wedstrijd
De eerstvolgende wedstrijd voor de zwemselectie van DWF is op zaterdag 25 januari. In bronbad De Lockhorst zal dan het 2e deel van het JUN-JEU-SEN-Circuit gezwommen worden, waarbij enkele zwemmers van DWF voor uitdagende afstanden gaan. Sliedrecht24 is mediapartner van DWF. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *